Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is een hot item. Maar wat houdt duurzaam precies in? Duurzaam kan een lange levensduur van een product zijn, het effectief omgaan met energie of bijvoorbeeld het hergebruiken van materialen. Ook belangrijk bij duurzaamheid is het betaalbaar houden van een product. Het goed isoleren verlaagt bijvoorbeeld de energievraag en dus de kosten. Ook het kiezen van het juiste materiaal is belangrijk, bijvoorbeeld een fsc gekeurd houten buitenkozijn zorgt voor een technische tijdsverlenging van het gebouw.

Bij duurzaam bouwen gaat het niet alleen om nieuwbouw maar ook om bestaande gebouwen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor energiebesparingen of –opbrengsten binnen uw bestaande woning. Zo kunnen wij uw spouwmuren, gevel, dak of vloer na-isoleren (linken naar isolatie), zonnepanelen of –collectoren plaatsen, of de woning voorzien van dubbel of drievoudig hoog rendement glas (HR++ of HR+++).

 

Subsidie

Voor duurzaam wonen en duurzaam bouwen zijn er diverse subsidiemogelijkheden in Nederland. Te denken valt aan subsidie op zonne-energie, isolatie, dubbel glas, verbouwen en duurzaam bouwen. Sommige subsidies zijn op landelijk niveau geregeld maar er zijn ook nog diverse lokale subsidie initiatieven en subsidie mogelijkheden. Op http://www.duurzaamthuis.nl/financieel/subsidies vind je een overzicht van huidige subsidie mogelijkheden In Nederland.
Wij denken graag met u mee over het duurzaam maken van uw woning. De oplossingen die wij bieden moeten betaalbaar zijn en op termijn, door de verlaging van energieverbruik of verhoging van de energieopbrengst zelfs geld opleveren.