Isolatie

Een geïsoleerd huis zorgt voor minder stookkosten. De energiebesparing is afhankelijk van het type woning dat u heeft. Deze besparing loopt uiteen van 12 tot 14 procent op het energieverbruik in geval van een tussenwoning tot 25 procent op het energieverbruik als u een  vrijstaande woning heeft.

Het isoleren van een woning wordt gezien als een woningverbetering en zal de waarde van uw woning laten stijgen. Door isolatie van uw woning zal u minder energie verbruiken wat bijdraagt aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Wij kunnen u helpen met het isoleren van uw huis. Maakt u daarvoor vrijblijvend een afspraak met ons, om te kijken wat de mogelijkheden voor uw woning zijn.

Spouwmuurisolatie

Woningen gebouwd tussen 1930 en 1975 hebben vaak geen spouwmuurisolatie. De spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een holle ruimte, de spouw. Bij spouwmuurisolatie vullen we deze ruimte op met glaswol. De voordelen hier van zijn:

  • Lagere energierekening.
  • Snelle terugverdientijd.
  • Een meer comfortabeler woning.
  • Geen kille muur meer of muur die kou afstraalt.
  • Geen vochtige binnenmuren en voorkomt vocht- en schimmelproblemen in huis.
  • Minder geluidsoverlast.
  • Warm in de winter, koel in de zomer.

Dakisolatie

De besparing op energiekosten kan met dakisolatie honderden euro’s per jaar zijn. Het dak van een woning kan van binnenuit geïsoleerd worden. Ook zijn er verschillende renovatie-mogelijkheden om te isoleren van buitenaf. Voor meer informatie over dakisolatie kunt u contact opnemen met Bouwbedrijf Ivo van der Veen.

Vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt er voor dat u geen last meer heeft van optrekkend vocht. Voor vloerisolatie is geen verbouwing nodig. U merkt bijna niets van de werkzaamheden en het is snel klaar. Vloerisolatie wordt gedaan met PUR en wordt aangebracht vanuit de kruipruimte. De PUR wordt tegen de onderkant van de vloer gespoten waardoor er geen vocht meer door de vloer kan komen.